fbpx

Besplatan poziv: 0800-83-100

Radno vrijeme: radnim danima od 08 do 20h, subotom od 10 do 18h

Žene ga vole jer u NJEMU uživaju bez griže savijesti

Kada dani postanu duži, topliji i mekši, sve postaje nekako lakše i ljepše. Imamo više energije, bolje smo raspoloženi i spremni za druženje.

Proljeće i ljeto su satkani od boja, nestvarnih, jarkih, koje nas osvajaju i pokreću. Tada nas i u najvrelijim danima najbolje uveseljava posebna poslastica, niskokalorična i osvježavajuća...

Poznat kao „ljetnji grijeh“ sladoled je otkriven u davnim vremenima zahvaljujući velikom istraživaču i putniku Marku Polu. Pretpostavlja se da su Kina ili stara Persija prve kulture koje su obožavale ovaj desert.

Iako ih mnogi miješaju zbog njihove nesporne sličnosti, sladoled, gelato, i sorbe se prilično razlikuju zbog načina pripreme i sastojaka od kojih se prave.

 Sladoled  je, u osnovi, krem koji se sastoji od mlijeka, šlaga, šećera i žumanaca. Brzim miješanjem ove kombinacije sastojaka na niskoj temperaturi, smjesi se dodaje više vazduha čime se dobija, glatka, lagana i kremasta poslastica!

 Gelato  je italijanska ledena poslastica napravljena od mlijeka i šećera, u kombinaciji sa sezonskim voćem ili aromama. Gelato dolazi od talijanske riječi gelare, što znači "zamrznuti".

Obično se pravi od mlijeka, dok se šlag krema (slatka pavlaka) dodaje prema potrebi, kako bi dobio kremastiju teksturu. Za razliku od sladoleda pravi se sa manje ili bez jaja, miješa se sporije na nešto višoj temperaturi, čime se dobija gušća masa u odnosu na slodoled. Viša temperatura pri hlađenju omogućiće da on ostane svilenkastiji i mekši.

Za pripremu gelata trebalo bi koristiti manje šlaga i jaja (ili se čak neće koristiti uopšte) kako bi ukus glavnog sastojka bio jak. Gelato je niskokalorična poslastica jer za razliku od sladoleda, koji sadrži između 14-25% masti, Italijanski gelato sadži samo 4-9% masti.

 Sorbe ovaj popularni osvežavajući desert ime duguje Francuskoj, u kojoj je odavno stekao ogromnu popularnost.

Za razliku od sladoleda i gelata, u potpunosti se sprema bez jaja i mlijeka. Kako je osnova svakog sorbea voćni sok ili pire od voća, kojima se ne dodaje ništa osim vode, sorbei su izuzetno popularni u dijetama, a nije bez značaja ni to što se brzo pripremaju. Miješa se kao i sladoled – brže, što sorbeu daje mekanu i snežnu teksturu.

Najzdraviji i najjednostavniji recept je onaj za koji su vam potrebna tek tri sastojka: svježe voće, nekoliko kašika vode i malo soka od limuna. Najpopularniji su ukusi jagoda, malina, ribizli, brusnica, kajsija, lubenice, ananasa… Kada se u sorbe doda malo alkohola, postaje odlična zamena za sladoled, širom svijeta obožavani ljetnji desert. Sorbei, u odnosu na sladoled, ne sadrže masnoće, a ukoliko ne dodajete šećer, unijećete istu količinu šećera kao kada pojedete svježu voćku.

Sve ove vragolije - brže, lakše i ljepše – kreiraćete uz pomoć savršenog aparata za sladoled koji će vam olakšati svaku akciju i postati vaš omiljeni saučesnik u slatkoj avanturi.

Prednost sladoleda iz Aparata za sladoled u odnosu na običan domaći sladoled je u kontinuiranom miješanju na niskoj temperaturi što je veoma teško postići ručnim miješanjem. Aparat za sladoled non stop miješa sladoled dok se on smrzava, čime “ubija” sve kristalčiće leda i održava ga kremastim. Rezultat je jako, jako, jako kremast sladoled kojem ne mogu da pariraju obični domaći sladoledi.

Više o proizvodima saznajte na:

https://www.temaso-svet.com/mali-kucni-aparati/zabavno-kuvanje/aparat-za-sladoled-2

https://www.temaso-svet.com/mali-kucni-aparati/zabavno-kuvanje/aparat-za-sladoled-sa-kompresorom

Excellent SME Montenegro

 

 

 

Kontakt

Temaso D.O.O
Rastovac b.b. Vidrovan 81400 Nikšić
Tel/Fax: +382 40 217 055
E-mail: korisnički.servis@temaso.com

 

Cijene istaknute na sajtu se odnose isključivo na gotovinsko plaćanje i iste imaju već uračunat popust koji se dobija za gotovinsko plaćanje.

Temaso nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka.