fbpx

Pozovite na: +382 69 101 187

Radno vrijeme: radnim danima od 08 do 20h, subotom od 10 do 18h

Udahni duboko i opusti se

Vrijeme je za veliko čišćenje i provjetravanje duše i tijela

Sunce liječi i hrani, njegovi zraci su ljekoviti, izložite svoje tijelo sunčevim zracima svakodnevno, i to od 9 do 11 sati prije podne i od 16 do 18 sati poslije podne. Sunčeva energija dospijeva u tijelo kroz oči i kožu.

Unos vode u organizam ima vrhunski značaj. Dokazano je da nedostatak vode (dehidratacija) leži u osnovi uzroka skoro svih hroničnih oboljenja. Prirodni zakon za unos vode predstavlja ispijanje 6-8 čaša dnevno i to minimum tri puta po dvije čaše na pola sata prije jela.

Ali, ono bez čega ne možemo ni tri minute je kiseonik. Priroda je predvidjela da čovjek diše na pluća i kroz kožu. Naučna istraživanja su pokazala da savremeni čovjek ima hroničnu nestašicu kiseonika. Kako možemo sebi da pomognemo?

Vazduh koji udišemo ima značajan uticaj na naše zdravlje. Kretanjem i disanjem na svježem vazduhu kiseonik spasava naše tijelo od otrova. Međutim, svjesni smo da veći dio dana provodimo u zatvorenom prostoru gdje je vazduh koji udišemo promjenljivog kvaliteta.

Postoje određene mjere koje možemo preduzeti, kao što je korišćenje prečišćivača vazduha, kako bismo zaštitili sebe i porodicu, te poboljšali kvalitet vazduha unutar svog doma.

Kvalitet vazduha u zatvorenim prostorijama može biti do sto puta lošiji u odnosu na spoljašnji vazduh. Zato postoji rješenje – prečišćivači vazduha koji će se izboriti sa štetnim česticama u vazduhu.

Prečišćivač vazduha(HL-OP-15-proizvođač Haus&Luft) posjeduje višestepenu tehnologiju za čišćenje vazduha koju čine:

· Predfilter - HEPA filter vazduha је najefikasniji tip filtera vazduha koji је trenutno dostupаn i služi za uklanjanje krupnijih čestica iz vazduha. Ovi filteri imaju 99.97% stepen efikasnosti za uklanjanje i najmanjih čestica veličine 0.3 mikrona.

Uklanjaju prašinu, grinje, perut, polen, buđ, neke bakterije i ostale glavne alergene u zatvorenim prostorijama. Jonizator vazduha proaktivno koristi magnetski naboj da bi “ugrudvio” vrlo fine čestice zajedno, čineći ih dovoljno velikim HEPA filteru kako bi ih uklonio. Zagađivači vazduha koji su se zarobili u filter, neće biti ispušteni nazad u vazduh zbog elektrostatičkog naboja.

 · Filter sa aktivnim ugljem sadrži milione malih pora između atoma ugljenika koji mogu da zarobe ili intereaguju sa hemijskim zagušljivim isparenjima, gasovima i mirisima. Zbog velike površine granula ugljenika, filter sa aktivnim ugljem je efikasan u zarobljavanju gasova koji bi mogli proći kroz druge filtere.

· Fotokalitički saće filter sa premazom od titanium dioksida i u kombinaciji sa UV lampama efikasno uklanja sve kontaminirane organske i hemijske materije. Vazduh prečišćen od čestica prašine, polena, krzna i čađi i drugih krupnijih čestica prolazi kroz fotokatalitički filter. Pod uticajem UV zraka na katalizator formiraju se hidroksiradikali i vodonik peroksid koji razlažu sve zagađivače dospjele na površinu katalizatora. Na ovaj način postiže se molekularni nivo zaštite od patogenih organizama, te nije ni čudo da se ovi filteri odavno koriste u bolnicama širom svijeta.

· UV lampe vrše biološki tretman vazduha i uništavaju viruse, bakterije i microbe. U HEPA filteru vrši prevenciju razmnožavanja mikroorganizama i kod filtera sa aktivnim ugljem uništava zarobljene microbe.

· Jonizator vazduha proizvodi negativne jone koji mijenjaju polarnost čestica u vazduhu uzrokujući međusobno magnetno privlačenje. Kako ove čestice postaju teže, tako se spuštaju i talože na filterima. Zahvaljujući jonizatoru i dejstvu UV lampi na ovaj način se uklanjaju i najmanje čestice od 0,01 mikrona. Takođe funkcioniše i proaktivno ispušta jone koji mogu da cirkulišu kroz prostoriju, uklanjajući lebdeće čestice širom prostorije u kojoj se nalazi prečišćivač vazduha.

Dakle, izađite u šetnju po svom domu. Obiđite sve prostorije i nećete ni primjetiti kad ste izašli van – jer prečišćivači brinu o vašim plućima!

Excellent SME Montenegro

 

 

 

Kontakt

Temaso D.O.O
Rastovac b.b. Vidrovan 81400 Nikšić
Tel/Fax: +382 69 101 187
E-mail: korisnicki.servis@temaso.com

 

Cijene istaknute na sajtu se odnose isključivo na gotovinsko plaćanje i iste imaju već uračunat popust koji se dobija za gotovinsko plaćanje.

Temaso nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka.