fbpx

Pozovite na: +382 69 101 187

Radno vrijeme: radnim danima od 08 do 20h, subotom od 10 do 18h

Mladost za sva vremena

Đurđevdan obilježava veliki broj ljudi na našim prostorima. Proljećno bilje i voda zadržali su magijsko i običajno značenje, što dokazuje drevno porijeklo ovog praznika.

Uveče, uoči Đurđevdana, neko od ukućana nakida zelenih grančica u najbližoj šumi i njima okiti vrata i prozore na kući i ostalim zgradama kao i ulazne vratnice i kapije. Ovo se čini da bi godina i dom bili berićetni – da bude zdravlja, ploda i roda u domu, polju, toru i oboru. Ponegdje je običaj da ovo kićenje zelenilom obavljaju na sam Đurđevdan prije zore.

Narod se kitio cvijećem i biljem, umivao svježom izvorskom vodom u koju su potapali ljekovito bilje za zdravlje i napredak. Mnogi to i danas rade u kućnim uslovima. Ujutru se svi redom umivaju vodom: djeca – da budu zdrava kao drijen, djevojke – da se momci grabe oko njih, stariji – da budu zdravi, domaćin – da mu kuća bude dobro čuvana…

Mnoge aktivnosti oko ovog praznika su zaboravljene ili se više ne primjenjuju. Nekada su đurđevdanski uranak koristili mladi za druženje i udvaranje. Opasivali su se vrbovim prućem „da budu napredni kao vrba“, ukrašavali se zdravcem „da budu zdravi kao zdravac“, koprivom „da kopriva opeče bolesti sa njim“, selenom „da im duša miriše kao selen“. Veliku važnost je imalo i kupanje na rijeci, prije sunca (ponekad su se u rijeku bacali vijenci od raznog cvijeća, ili se sipalo mlijeko). Da bi bili zdravi i jaki mladi su se ljuljali na drijenovom drvetu, „da bi bili zdravi kao drijen“, a djevojke su se valjale po zelenom žitu, „da bi im kosa rasla kao žito“.

Danas, prije i poslije Đurđevdana, u ponudi TEMASO firme imate veliki izbor aparata za stilizovanje različitih tipova kose. Pored fenova, pegli i stylera za kosu, možete naručiti višenamjenske trimere za žene i muškarce. Svi aparati su sa visoko kvalitetnim performansama, čuvaju i njeguju vašu kosu i kožu lica.

Poseban asortiman za njegu tijela oblikovaće vašu figuru i dodatno će uljepšati vaš izgled . Masažeri za tijelo i stopala , manikir/pedikir set i epilatori pomoći će vam da se osjećate opušteno i poželjno u svakoj prilici.

Naručite odmah!

Iskoristite popust za gotovinsko plaćanje.

Excellent SME Montenegro

 

 

 

Kontakt

Temaso D.O.O
Rastovac b.b. Vidrovan 81400 Nikšić
Tel/Fax: +382 69 101 187
E-mail: korisnicki.servis@temaso.com

 

Cijene istaknute na sajtu se odnose isključivo na gotovinsko plaćanje i iste imaju već uračunat popust koji se dobija za gotovinsko plaćanje.

Temaso nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka.