fbpx

Besplatan poziv: 0800-83-100

Radno vrijeme: radnim danima od 08 do 20h, subotom od 10 do 18h

Kako očistiti ploču pegle

Neke žene lakše podnose, ali ima i onih koje baš ne vole obavezno peglanje. Vjerujemo da se svima bar nekad dogodilo da im je vruća pegla prešla preko plastičnog ili ljepljivog dijela odjeće koji je ostao zaljepljen za ploču aparata.

Očistiti tako nešto sa pegle je prava noćna mora. Osim toga, pegla često pokupi razna vlakna i čestice prašine sa garderobe, a na dnu se nakupi i kamenac pa bi bilo dobro da se čisti barem svakih mjesec dana. Jedno je sigurno kada ploča pegle nije čista uvijek postoji rizik da se odjeća ošteti ili zalijepi na ploču.

Evo kako da najbolje očistite peglu u četiri koraka. Potrebni su vam: čist peškir, soda bikarbona, vinsko sirće, topla voda, stara četkica i štapići za uši.

1. korak

Napravite pastu za čišćenje od jedne kašike sode bikarbone i dvije kašike tople vode. Nanesite pastu na dno pegle i u rupice za paru. Ostavite nekoliko minuta da počne da djeluje i zatim prebrišite peškirom, a rupice očistite štapićima.

2. korak

Stavite vinsko sirće u posudu, umočite u njega četkicu za zube, a zatim sa tim polako pređite dno pegle.

3. korak

Napunite peglu vodom, podesite temperturu na maksimum i uključite opciju za ispuštanje pare. Kad ispustite paru, peglu stavite na čist peškir i peglajte preko peškira, ukoliko je potrebno ponovite postupak. Tako će

se sa pegle ukloniti ostaci prljavštine koji su eventualno ostali nakon paste, kao i sirće.

4. korak

Isključite peglu i ostavite je da se osuši, a zatim je prebrišite vlažnim peškirom i posušite.

Dodatan savjet

Ako niste uspjeli da očistite tvrdokorne mrlje sa svoje pegle, na mrlju nanesite pastu za zube. Pustite da odstoji, a zatim istrljajte vlažnom krpom i sodom bikarbonom, a na kraju i suvom krpom. Ovaj postupak ćete vjerovatno morati da ponovite nekoliko puta ako se radi o zaljepljenoj plastici ili sintetici.

 

Peglanje, peglanje, peglanje... Uvijek se nekako spotičemo o gomile čistog, ali neispeglanog veša. Dobro je da su današnje pegle lagane, glatkih površina i imaju spasonosnu paru koja ispravlja i najizgužvanije tkanine.

TEMASO velikim izborom pegli na paru prelazi kilometre tkanina za vas!

https://www.temaso-svet.com/mali-kucni-aparati/pegle

Excellent SME Montenegro

 

 

 

Kontakt

Temaso D.O.O
Rastovac b.b. Vidrovan 81400 Nikšić
Tel/Fax: +382 40 217 055
E-mail: info@temaso.me  

            office@temaso.rs  

 

Cijene istaknute na sajtu se odnose isključivo na gotovinsko plaćanje i iste imaju već uračunat popust koji se dobija za gotovinsko plaćanje.

Temaso nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka.