fbpx

Pozovite na: +382 69 101 187

Radno vrijeme: radnim danima od 08 do 20h, subotom od 10 do 18h

Kako da odaberete pravi ventilator

Kada klima uređaj nije opcija u Vašem domu, dobro rješenje je ventilator. Jasno je da ventilator ne može rashladiti vazduh kao klima, ali svakako može biti od velike koristi u vrelim ljetnjim danima i napraviti bolju cirkulaciju vazduha u prostoriji.

Veoma je važno da prije kupovine ventilatora planirate mjesto i veličinu prostorije gdje ćete ga koristiti.

Za manje i srednje velike prostorije preporučuje se korišćenje stojećeg ventilatora, ovaj model je jako popularan zbog podesivosti stalka i glave ventilatora, a i lako se uklapa u svaki prostor. Za veće prostorije preporučuje se podni ili toranj ventilator.

Osnovne karakteristike ventilatora su oscilacija i brzina okretanja propelera, najčešće 3 brzine, ukoliko ventilator nema ove mogućnosti kupovina se ne isplati.

Među praktičnijim dodacima ventilatora su svakako daljinski upravljač i tajmer. Prava je uživancija upravljati ventilatorom iz fotelje, bez potrebe za ustajanjem. Pomoću tajmera možete podesiti vrijeme kada želite da se ventilator sam isključi, ili podesiti da Vas ventilator rashlađuje dok spavate, bez ustajanja iz kreveta, pomoću tajmera podesite vrijeme na pola sata, sat, dva ili više kada želite da se ventilator isključi.

Ventilator sa vodenim hlađenjem je uvijek pravi izbor prvenstveno zbog hidriranog vazduha u prostoriji. Vazduh prolazi kroz vazdušni hladnjak, zatim kroz vlažni saće filter kroz koji teče voda, apsorbuje toplotu iz vazduha uzrokujući da voda ispari što dovodi do hladnijeg i vlažnijeg vazduha. Rezultat je konstantan protok svježeg, hidriranog i prečišćenog hladnog vazduha. Ovaj model ventilatora je prije svega ekološki prihvatljiv jer koristi prirodni proces perčišćavanja vazuha, a i dobijate tri aparata u jednom: ventilator, prečišćivač I ovlaživač.

 Takođe, obratite pažnju i na nivo buke koji ventilator proizvodi kao i njegovu potrošnju električne energije što svakako zavisi od veličine i brzine rada aparata.

 Više o proizvodima možete naći na:

https://www.temaso-svet.com/mali-kucni-aparati/aparati-za-hladenje-vazduha

Excellent SME Montenegro

 

 

 

Kontakt

Temaso D.O.O
Rastovac b.b. Vidrovan 81400 Nikšić
Tel/Fax: +382 69 101 187
E-mail: korisnicki.servis@temaso.com

 

Cijene istaknute na sajtu se odnose isključivo na gotovinsko plaćanje i iste imaju već uračunat popust koji se dobija za gotovinsko plaćanje.

Temaso nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka.