fbpx

Besplatan poziv: 0800-83-100

Radno vrijeme: radnim danima od 08 do 20h, subotom od 10 do 18h

Oda posnoj sarmi

Postoji nekoliko odličnih varijanti posne sarme sa kisjelim, pa i slatkim kupusom.

Ako mene pitate, najbolja je sarma od kisjelog, hrskavog, rozikastog i umjereno slanog kupusa. Najbolji kisjeli kupus koji sam probala ukisjelio je moj kolega sa posla, Dragan. On je čuven u našem kolektivu po kulinarskim specijalitetima. A onda se sjetim i moje babe, koja je znala da kaže: “Eh, dijete, ništa bez muške ruke.”

Ova posna sarma ima punjenje od pirinča kojem ćete dodati propržen sitno sjeckani crni luk, jedan štap poriluka, jednu mrkvu, kocku celera, manji korijen peršuna (ili list) i nekoliko čenova bijelog luka. Naravno, sve začine možete obraditi u jednoj od sjeckalica iz Temaso ponude. Na kraju se dodaju začini i, opet evo male bakine tajne: obavezno dodajte punu kašiku dobro uprženog domaćeg ajvara. So, biber, aleva paprika i po neki list lovora se podrazumijevaju, prema ukusu. Ko voli ljuto, može da doda i malo ljute tucane crvene paprike.

Savjet: pošto očistite pirinač, potopite ga u vodu, da odstoji neko vrijeme, dok pripremate ostatak priloga. Malo će nabubriti i “opustiti” se za kuvanje.

Sve navedene sastojke pomiješajte i punite listove kupusa. Savijte sarmice po ustaljenoj procjeduri.

Dno KRČKA nauljite, pospite malo aleve paprike, poređajte komadiće kisjelog kupusa i lovorov list. Posložite sarmice, možete ih još malo posuti alevom paprikom i malo ulja. Dodajte najviše jednu čašu vode. Sarmice možete i da “ušuškate” nekim listom kupusa odozgo. Stavite poklopac, uključite na najjače i neka se krčka otprilike 5-6 sati na opciji High.

PRIJATNO!

GLAVNI SAVJET: Pazite i volite svoje majke i svekrve, one će vam uzvratiti desetostruko i uvijek će biti tu da vas pozovu na već skuvanu sarmu. Vama ostaje više od pola dana za sebe, muža, djecu…šoping.

Mislite o tome!

Više o krčku možete saznati na:

https://www.temaso-svet.com/mali-kucni-aparati/aparati-za-kuvanje/digitalni-krcko

https://www.temaso-svet.com/mali-kucni-aparati/aparati-za-kuvanje/krcko

Excellent SME Montenegro

 

 

 

Kontakt

Temaso D.O.O
Rastovac b.b. Vidrovan 81400 Nikšić
Tel/Fax: +382 40 217 055
E-mail: info@temaso.me  

            office@temaso.rs  

 

Cijene istaknute na sajtu se odnose isključivo na gotovinsko plaćanje i iste imaju već uračunat popust koji se dobija za gotovinsko plaćanje.

Temaso nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka.