fbpx

Besplatan poziv: 0800-83-100

Radno vrijeme: radnim danima od 08 do 20h, subotom od 10 do 18h

Kako održavati kuhinju hladnom u ljetnjim danima

Bez obzira na to koliko volite ljeto zagrijana i vruća kuhinja može dovesti do ludila i najstrpljivije kulinare. Kada je spoljna temperatura visoka, kuvanje pored vrelog šporeta ili zagrevanje rerne može biti kap koja preliva čašu. Isprobajte ove savjete da biste svoju kuhinju održali hladnom.

Vrijeme pripremanja hrane: Jutro je najbolje vrijeme za pripremu hrane, kuvajte ujutro kada su unutrašnja i spoljna temperatura znatno niže u odnosu na popodnevne časove kada je sunce iznad nas. Jutro i veče su najbolje vrijeme za pečenje ako vam je to prijeko potrebno.

Ventilacija: Prozori na kuhinji su veoma bitni za hladnu kuhinju, ostavite prozore otvorene radi bolje ventilacije ali i radi ventilacije jakih mirisa.

Brzo kuvanje: Kuvanje pod pritiskom, u električnom ekspres loncu ili običnom ekspres loncu je najbrži način kuvanja. Brzo kuvanje znači i manje zračenje toplote što svodi nivo zagrijavanja u vašoj kuhinji na minimum.

Sporo kuvanje: Koliko god djelovalo nevjerovatno, ovo je najbolji i najlakši metod da održite vašu kuhinju hladnom. Aparat za sporo kuvanje kuva na niskim temperaturama, ne emituje veliku toplotu i idealan je za pripremanje raznih vrsta jela.

Moderno kuvanje: Mnogi energetski i efikasni aparati za kuvanje, kao što su Friteze na vreo vazduh, električni roštilji, blender za supu pomažu da skratite vrijeme pripreme jela. Neki od njih se mogu često koristiti kao zamjena za šporet ili rernu.

Indukciono kuvanje: Indukcione ploče su snažni i efikasni aparati koji vam omogućavaju da drastično skratite vrijeme pripreme hrane i znatno uštedite električnu energiju. Indukciona ploča-brzo, lako i jednostavno.

Pripremajte salate: Pored toga što su salate zdrave i ukusne, lako i brzo se pripremaju. Umjesto vruće večere, probajte hskavu hladnu ljetnju salatu u vrelim večerima. Umutite svjež dresing uz pomoć klasličnih blendera ili štapnih blendera, prelijete njime salatu i napravite šaren i ukusan obrok. Umjesto da pečete piletinu ili meso neophodne radi unosa proteina, pokušajte sa dodavanjem leblebija ili drugih konzerviranih mahunastih plodova (pasulj, grašak, boranija i sl) kako bi ste pripremili zdrav i ukusan obrok.

Ledeni desert: Iako vam ne mogu zamjeniti ručak ili večeru, vreli letinji dani su perfektno vrijeme da pokušate da napravite sopstveni sladoled ili Ice caffe. Korišćenjem Aparata za sladoled napravite sladoled po vašem receptu, savršenog ukusa i teksture, iskoristite ga kao popodnevni desert ili iskoristite neku kuglu sladoleda da ujutro napravite ledenu kafu koja će Vas razbuditi i osvježiti.

Bez obzira da li zamjeniti topao doručak sa slatkim smoothijem ili uključiti Krčka umjesto šporeta, posjedovanje i korišćenje adekvatnog aparata u pravo vrijeme u kuhinji je i te kako bitno. Ostavite toplotu napolju ovog ljeta i održavajte vašu kuhinju hladnom sa ovim jednostavnim i korisnim savjetima.

Excellent SME Montenegro

 

 

 

Kontakt

Temaso D.O.O
Rastovac b.b. Vidrovan 81400 Nikšić
Tel/Fax: +382 40 217 055
E-mail: korisnički.servis@temaso.com

 

Cijene istaknute na sajtu se odnose isključivo na gotovinsko plaćanje i iste imaju već uračunat popust koji se dobija za gotovinsko plaćanje.

Temaso nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka.