Besplatan poziv: 0800-83-100

Radno vrijeme: radnim danima od 08 do 20h, subotom od 10 do 18h

Kuvanje jaja u krčku i aparatu za kuvanje na paru

1. način:

U krčka staviti dosta sjeckane lukovine od crvenog ,žutog i bijelog luka, ušuškati oprana jaja između i sipati vodu.

Ako želite bogatiji, poseban ukus jaja, staviti začine po izboru (šareni biber, lovorov list, bosiljak…), parče slanine, može i kožurica. Jaja možete povezati unakrst sa nekoliko gumica za tegle ili ih umotati u gazu kako bi se ocrtala posebna tekstura po površini jajeta. Krčka uključiti na jače i kuvati 2 sata. Jaja ostaviti da se ohlade, izvaditi ih i obrisati salvetom umočenom u malo ulja kako bi dobila sjaj. Poređati ih na ukrasni tanjir ili složiti u staklenu činiju.

2. način:

Lukovinu isjeći makazama na sitnije trake, pokvasiti jaje i nalijepiti lukovinu na površinu jajeta. Uviti jaje u gazu kao paketić, stegnuti i zavezati krajeve, ali voditi računa da se jaje ne razbije. Složiti ih u krčka, naliti vodu i kuvati 2 sata na jačem programu. Po završenom kuvanju, jaje u gazi spustiti u farbu - plavu ,zelenu ili ljubičastu (jer u drugim bojama nema efekta). Na mjestima gdje lukovina nije ofarbala koru, biće boja. Takva jaja su šarena i svako je različito. Poslije bojenja skinuti gazu i lukovinu, premazati jaje uljem ili slaninom da bi dobila sjaj.

 

 

3. način:

Farbanje jaja na pari u aparatu za kuvanje na pari - složiti jaja u gazu sa lukovinom i staviti da se kuva. Poslije toga mogu se staviti u boju, ili po jajima posuti razne boje iz kesica. Aparat zatvoriti folijom, pastaviti poklopac da ne izlazi para.

Excellent SME Montenegro

 

 

 

Kontakt

Temaso D.O.O
Rastovac b.b. Vidrovan 81400 Nikšić
Tel/Fax: +382 40 217 055
E-mail: info@temaso.me  

            office@temaso.rs  

 

Cijene istaknute na sajtu se odnose isključivo na gotovinsko plaćanje i iste imaju već uračunat popust koji se dobija za gotovinsko plaćanje.

Temaso nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka.