fbpx

Besplatan poziv: 0800-83-100

Radno vrijeme: radnim danima od 08 do 20h, subotom od 10 do 18h

Digitalni Krčko - Osnovne tehnike sporog kuvanja

Čak i najneiskusniji kuvar može brzo da savlada tehnike sporog kuvanja. Samo zapamtite sljedeće:

Izrežite meso i povrće na jednake parčiće da bi se jelo pripremalo ravnomjerno. Stavite prvo one sastojke, kao što su tvrdo povrće, repa ili krompir, koji se sporije kuvaju, na dno krčka. Ne virite! Svaki put kada podignete poklopac voda ispari smanjujući unutrašnju temperaturu za nekoliko stepeni. Svako podizanje poklopca produži proces kuvanja za 20-tak minuta.

Recepti za krčka ne vole vodu. Pošto se jelo kuva na pari malo vode se izgubi. Kada hoćete da obični recept upotrijebite za kuvanje u krčku, koristite za polovinu vode manje i po potrebi dodajte još vode u posljednjem satu kuvanja. Nemojte prethodno da zagrijavate krčka. Samo nekoliko recepata zahtijeva da ga prethodno zagrijete, obično ako je potrebno da se otopi sir ili čokolada, ali u većini slučajeva potrebno je da namirnice i posuda budu na sobnoj temperaturi. Tako će se namirnice ravnomjernije zagrijavati i spriječavati temperaturni šok pri stavljanju hladne hrane u vrelu posudu. ( Što može dovesti do toga da pukne vatrostalna posuda. ) Većina tradicionalnih recepata zahtijeva 7 do 9 sati kuvanja na niskoj temperaturi. Na višoj temperaturi potrebno je duplo manje vremena, ali meso neće omekšati kao kada ga kuvate na nižoj temperaturi. Začini i aromatično bilje imaju posebne i drugačije karakteristike kada se sporo kuvaju. Neki, kao zelena paprika i listovi lovora pojačavaju ukus jela pri dugom kuvanju. Drugi, kao luk i cimet, imaju tendenciju da izgube na ukusu. Većina recepata ima u vidu ove činjenice, mada vi treba da ih prilagodite sopstvenom ukusu.

Više informacija o proizvodu možete naći na https://www.temaso-svet.com/proizvodi/product/view/129/675

Excellent SME Montenegro

 

 

 

Kontakt

Temaso D.O.O
Rastovac b.b. Vidrovan 81400 Nikšić
Tel/Fax: +382 40 217 055
E-mail: korisnički.servis@temaso.com

 

Cijene istaknute na sajtu se odnose isključivo na gotovinsko plaćanje i iste imaju već uračunat popust koji se dobija za gotovinsko plaćanje.

Temaso nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka.